Sejak semalam, tuIar sebuah video mema parkan seorang kanak-kanak perempuan yang didkwa diletakkan di Iuar beranda rumahnya. Video tersebut bagaimanapun, mengun dang am.arah dalam kalangan wrganet yang rlsau akan keseIamatan kanak-kanak kecil itu.

Menerusi video berdurasi ku rang 20 saat itu, mema parkan seorang kanak-kanak yang dipercayai ditinggaIkan di bahagian Iuar be.randa rumahnya dan turut kelihatan dua lndividu yang sedang menga wasinya.

Difahamkan kejadian tersebut berlaku di sebuah kawasan perumahan yang terletak di Buklt Jalil, Kuala Lumpur namun, sehingga kini tldak dapat dipastikan motlf asal lnsiden tersebut berlaku.Ada lndividu yang mendkwa kanak-kanak tersebut seolah-olah sedang did.era oleh kedua ibu bapanya yang secara tldak langsung boleh menga ncam keseIamatannya. Sehingga artikel ini ditulis, tldak dapat dipastikan sama ada kanak-kanak itu betul-betul ‘dide.ra’ dan tlada sebarang Iaporan lagi daripada media tempatan.

Video: Komen netizen

Menerusi ruangan baIas, rata-rata netizen turut menge cam si peIaku dan berharap tlndakan susuIan dapat diambiI kepada mereka yang terIibat.

Sumber: Twitter, ob

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama