Statuss ‘janda’ ataupunn ibu tungga1 ser!ng d!pandang rendahh sememangnya t!dak berubahh sejakk dahu1u lagi.

Begitu1ah yang dia1ami o1eh seorangg wanita bernama Mira kerana dia mendakwa dir!nya ser!ng d!hina dan dituduhh bersekedudukann dengann le1aki bukann muhr!m di rumahnya yangg ber1okasi di Tangga Batu, Melaka.

Mira yang menetap bersama lima orang anaknya itu ada berk0ngsi video 9 saat yang dimuat naik di akaun media sosialnya yang memaparkan dia telah diserbu Jabatan Agama Islam pada jam 12.30 malam kerana menerima aduan berkaitan khalwat oleh jiran tetangga.

 


V!deo tersebut kemud!annya menjadi tu1ar dan menerima pelbagai reaksi daripada netizen dan rata-ratanya menganggap tindakan jiran tetangga yang membuat aduan tanpa usul periksa itu adalah sangat kurang ajar.

“Saman ma1u dan saman fitnah ja..kurang ajar buat orang amcam tu. Tak tau hormat hak orang langsung.” saran seorang netizen

Ma1ah ada yang menyarankan Mira untuk mengambil tindakan terhadap ‘jirann puaka’ kerana t!dak mengh0rmati hak dan privasi orang lain.

Bo1eh saman ba1ik, dah ada kess di Mahkamah Tinggi yang Jabatan Agama Islam sa1ah main serbu premis individu macam ni. – netizen

Ujar mira, ini merupakan kali ketiga dia mengalami perkara yang sama angkara jiran-jiran yang tidak senang duduk dengan keluarganya.


Sumber : Instagram

Dia juga me1uahkan rasa kecewa dengan cara pihak penguatkuasa yang menceroboh kediaman dan menyerbu sesuka hati tanpa usul periksa atau hanya mendengar aduan palsu.

Wanita berusia 40 tahun itu juga mengakui jiran tetangganya sering mencari pasal ma1ah pernah menerima kompaun RM 1,000 daripada pihak berkuasa kerana diziarahi adik beradik ketika hari raya pada musim PKP.

Kata Mira, dia dan anak-anaknya hidup tertekan disebabkan perangai jiran yang suka menganggu dan mengacau hidup mereka.

SUMBER : mStar Online

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama