Kisah dari negara jiran kita ini sedikit berbeza daripada yang selalu didengari. Seorang wanita dari wilayah Nusa Tenggara Barat ditinggalkan teman lelakinya ketika hari perkahwinan mereka.

Menurut laporan, lelaki tersebut tidak hadir dan disedari melarikan diri menyebabkan pengantin perempuan itu duduk di pelamin seorang diri ditemani air mata.

Bagaimanapun, pihak berkuasa berjaya menjejaki lelaki bernama Muhammad Riski Dalaga itu pada 8 Februari lalu selepas pengantin perempuan, Wanda Wulandari membuat laporan polis.


Ketua Polis Dompu AKBP Iwan Hidayat berkata ketika ditanya Riski menjawab dia enggan bersanding membuatkannya melarikan diri ke Kota Mataram.

Akuinya, sebelum ini permintaannya untuk tidak mengadakan majlis resepsi tidak diendahkan.

Dia hanya mahu majlis itu dihadiri ahli keluarga, namun, dia bertindak melarikan diri selepas mendapati majlis resepsi diadakan secara besar-besaran.”

Terdahulu, tular di media sosial pengantin perempuan bersanding sendirian pada 7 Februari lalu sambil menangis teresak-esak.

Meskipun begitu, Wanda dipuji kerana tetap bersalaman dan melayani tetamu yang hadir.

 


Difahamkan, perkahwinan mereka boleh ditunda jika tidak kerana Wanda kini sudah berbadan dua. Katanya,


Jika saya tidak berbadan dua, saya sanggup menantinya bertahun-tahun.”

Riski dilaporkan berjanji akan bernikah dengan Wanda selepas polis mengadakan perbincangan bersama keluarga pasangan tersebut.

SUMBER : Harian Metro

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama