Bergambar di kawasan stesen minyak bukan lagi satu perkara yang asing di luar negara, kini ‘h0bi’ tersebut sudah menjadi satu trend pula di Malaysia. Lebih-lebih di kawasan stesen minyak yang terletak di tanah tinggi Genting HighIands.

Sejak stesen minyak tersebut tuIar di media s0siaI, lebih-lebih lagi pada pIatf0rm TikT0k, boleh dikatakan hampir setiap hari kawasan itu dipenuhi dengan orang ramai yang mahu bergambar atau merakam video untuk dijadikan k0nten.

Baru-baru ini, salah seorang pengunjung yang bercuti di Genting HighIands sempat merakam satu unit per0nda p0lis meny3rbu stesen minyak terb4bit untuk meminta orang ramai bersurai daripada memenuhi kawasan itu.
Pada awal video yang dikongsikan, kelihatan keadaan traf!k sangat ses4k di hadapan stesen minyak yang viraI itu. Manakala di dalamnya pula, pihak p0lis sudah ‘meng0s0ngkan’ kawasan tersebut daripada terus dipenuhi orang ramai.

Menurut beberapa k0men yang dikongsikan netizen, pemilik stesen minyak itu dikatakan telah menghubungi pihak p0lis bagi menyuraikan orang ramai kerana telah mengganggu para pelanggannya yang betul-betul mahu mengisi minyak di stesen tersebut.Net!zen juga meluahkan rasa kurang senang terhadap segelintir pihak yang tidak bertanggungjawab yang sanggup bergambar atau merakam video dalam tempoh yang lama sehingga menyusahkan pengguna lain di stesen minyak tersebut.

Diharapkan agar setiap pihak yang mempunyai niat untuk bergambar atau merakam video di stesen minyak Genting HighIands semata-mata untuk k0nten media sosiaI boleh melupakan hasrat tersebut dan sentiasalah mengamalkan sikap bertimb4ng rasa kepada orang lain.

Ini bukan kali pertama ‘kawasan viraI’ diserbu angg0ta pengu4tkuasa. Lihat lagi beberapa tempat sehingga ada yang terp4ksa ditutup bagi mengelak perkara tidak diingini berIaku.

Sumber vocket

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama