Sejaak kebelaakangan ini, mak!n kerap gol0ngan usahawan memuuat na!k v!deo sedang meng!ra wang has!l jua1an pern!agaan mereka da1am kuant!ti yang banyak.

Baru-baru ini, menjad! perhat!an pengguuna med!a sos!al apab!la tular sebuah rakaman yang memapaarkan pasangan usahawan sedang memasuukkan sejum1ah wang dengan n!lai RM1.45 juta ke da1am beg.

Meneruusi perk0ngsian @farhanazahra91 di T!kTok yang juga pengasas pr0duk kecant!kan, dia memakluumkan dengan t!ndakan memuuat na!k v!deo samb!l menunjuukkan wang yang banyak mampu menar!k perhat!an pengguuna la!n.


“Tunjuk du!t la baru ‘FYP’,” katanya.

Leb!h menar!k perhat!an apab!la admin Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) turut men!nggalkan k0men pada v!deo tersebut seo1ah-o1ah member! kata-kata memerl1.

“Banyaak du!t itu, ada pangg!l kami tak,” tul!snya.

Sementara itu, rata-rata orang ramai merasa kuraang senang dengan t!ndakan mereka apab!la d!katakan r!ak dan segel!ntir pengguna mempert!kaikan sama ada wang tersebuut disa1urkan untuk membantu orang la!n atau t!dak.
@farhanazahra91 Fyp ke tak ni ?? Orang cakap lau tunjuk duit senang #fyp dan senang #masukberanda ♬ Cinta Sampai Mati - Raffa Affar


“Du!t yang kita ada sekarang ini be1um tentu kekal m!lik kita, moga pasaangan ini lakuukan sedekah juga untuk leb!h berkat, bukan tayang du!t semata-mata,” kata seorang pengguna.

Sehubuungan itu, usahawan yang dikena1i dengan pangg!lan Cik Na itu, membalas semu1a komen pengguna tersebut serta menunjuukkan sebuah v!deo la!n memaparkan situas!nya bersama beberapa pegawai sedang berb!ncang mengenai bantuuan yang ing!n disaluurkan.

“Tengok v!deo ini, kalau Cik Na tunjuk kata r!ak, b!la tak tunjuuk macam-macam anda!an orang pada Cik Na,” tul!snya.

Tangkap layar k0men yang dit!nggalkan oleh admin LHDN berhubung v!deo yang dik0ngsikan seorang usahawan

KomenSumber : K! ONLINE

Sumber : https://www.dnq.pw/

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama