Seorang pen!aga restoran makanan Arab di Johor terkejut apab!la ada yang me1akukan perbuatan kh!anat terhadapnya dan suami.

Menurut Leisha Sa’adon, baru-baru ini suam!nya terjumpa sisa tanah di da1am pasu bunga dan kaki lima di sekel!ling kedai mil!k mereka di Taman Cahaya Puteri, Masai.

Pada mu1anya, mereka berfik!ran posit!f dan menyangka ada yang membuang tanah di situ.

Namun se1epas berasa t!dak sedap hati, pen!aga berusia 40 tahun itu kemud!an men0nton rakaman kamera l!tar tertutup (CCTV) untuk mel!hat apa yang ber1aku.

Alangkah terkejutnya apab!la dia ternampak ada se0rang lelaki yang menabur tanah berkenaan k!ra-kira jam 10 ma1am se1epas restorannya d!tutup.


Awa1nya saya pos!tif je mungk!n ada orang saja buang tanah kot. Tapi apab!la check CCTV kami l!hat ada orang tabur tanah di sek!tar kedai saya.”


Mereka kemud!an bertanya tentang penemuan aneh itu kepada se0rang ustaz dari pusat tahfiz berdekatan yang datang makan di restoran.

Se1epas memer!ksa tanah dan mengh!du, ustaz tersebut berkata ia berbau bangka! dan merupakan tanah kubur.


Kak, tanah ni bau bangka!. Ini tanah kubur kak.”


Penje1asan ustaz itu akh!rnya menjawab persoalan mengapa restorannya kurang pe1anggan sepert! sebe1um ini.

Sela!n itu, Leisha juga berkata dia menga1ami kesukaran untuk t!dur serta gatal di badan set!ap kali se1epas Maghrib selain hubungan bersama suami bertukar d!ngin.

Terdahu1u, video dimuat na!k oleh Leisha di TikTok tentang kejad!an ini mendapat perhat!an warganet.

V!deo berkenaan menunjukkan rakaman CCTV rest0rannya ketika pemuda berkenaan me1akukan perbuatan kh!anat itu.

 
@leishadon

Siapa yang suruh adik buat mcm tu? Siapa yang hantar dik? Akak niaga nak cari rezeki utk family akak di Malaysia dan Palestin je. Sampainya hati.

♬ Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects


S!apa yang suruh ad!k buat mcm tu? Siapa yang hantar dik? Akak n!aga nak cari rezeki utk family akak di Malaysia dan Palestin je. Sampainya hati.

Sumber: Mstar

Via beautifulnara

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama