Kini giliran Pu Amin bersuara

TEGURAN demi teguran diberikan kepada usahawan sensasi Liana Rosli atau dikenali sebagai Kak KM berhubung video dia menyusukan anak di tempat awam.

Pencetus Ummah (PU) Amin turut memberi teguran dan nasihat kepada usahwan tersebut yang dianggap keterlaluan.

“Kita ada adab untuk menyusukan anak, paling penting kita sebagai orang Islam ada etikanya.
“Bkan tak boleh menyusukan anak di tempat awam, tapi gunalah kelambu atau kain untuk menutup.“Ataupun cari tempat-tempat yang sesuai dan tldak menimbulkan sebarang keraguan,” katanya kepada mStar.

Kata PU Amin, walaupun telah beberapa kali ditegur namun usahawan tersebut kerap muncul dengan kandungan video yang mengundang kcaman netlzen serta dianggap keterlaluan.

“Bukan kita tak tgur, dah banyak kali buat tegvran tapi dia suka dengan gaya hidup macam itu.“Maka biarlah, tanggungjawab kita dah selesai dan kita dah sampaikan,” ujarnya.

Baru-baru ini, perkongsian Kak KM di Instagram menjadi perhatian ramai apabila memuat naik video sedang menyusukan anaknya berusia dua bulan di sebuah restoran di Kuala Lumpur.Namun menerusi kenyataan kepada mStar, anak kepada pelakon veteran Normah Damanhuri ini mempertahankan tindakan itu kerana menurutnya dia tidak mendedahkan bahagian payud4ra kepada orang ramai.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Sumber : MStar via isu viral

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama