Sejak pagi tadi, tuIar di media sosiaI satu video seorang pengu4tkuasa majlis daerah yang didkwa tervk dim4ki oleh seorang peniaga ketika menjalankan tugas telah menjadi perdeb4tan ramai.

Kena m4ki bertuubi-tuubi.

Video yang dimuat naik semula oleh seorang pengguna Faceb00k dikenali sebagai Izzan Rashid telah mendapat perhatian warganet dan ramai berpendapat bahawa tind4kan peniaga tersebut agak keterIaIuan kerana mengg4nggu tugas pengu4tkuasa.

~Enforcement bukan kerja yg mudah..bukan kerja mkn gaji buta tau..kena tahan maki..mental n fizikal kena kuat..U got my respect bro! Awak memang kental! Steady Majlis Perbandaran Kuala Selangor..

Posted by Izzan Rashid on Selasa, 4 Januari 2022

 

Dapat dilihat yang pengu4tkuasa berkenaan tenang tidak meIayan segala pr0v0kasi yang dilakukan oleh leIaki tersebut walaupun dim4ki bertuubi-tuubi dan diug0t.


Tind4kannya mendapat pujian ramai kerana semangat serta ‘kekentaIan’ hatinya dalam men4han perasaan dari bertind4k membaIas segala cerc4an peniaga tersebut ketika sedang menjalankan tugas.
Buat maIu betul per4ngai macam tu.

Menjengah keruangan k0men, rata-rata warganet juga telah memuji kesabaran yang ada dalam diri pengu4tkuasa tersebut dalam men4ngani lndividu kurang ajar seperti itu.

Mereka juga menyarankan agar lap0ran p0lis dibuat kerana tindakan peniaga terbabit sangat berlebihan lebih-lebih lagi ketika mengugvt mahu membun0h.Report p0lis je, biar ada akal sikit budak tu.Tebal telinga penguatkuasa tahan sabar.Bukan senang nak jadi orang yang penyabar.


Sumber: Facebook Izzan Rashid

Via omm

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama