Kelekaan ibu bapa dalam menjaga anak-anak terutamanya yang masih kecil boleh mengund4ng banyak perkara yang tidak diingini.

Video berdurasi 10 saat yang dikongsi di Facebook Love Kuala Selangor, memaparkan seorang b4yi sedang merangkak di luar kawasan perumahan berseorangan tanpa peamntauan ibu dan bapanya.

 Ibu ayah sedang sibuk,.... Barangkali.Posted by Zuriasalle on Isnin, 3 Januari 2022

Namun l0kasi dan kejadian tidak dapat dipastikan.

Rata-rata orang ramai menyeIar kelekaan ibu bapa kepada b4yi itu.

“Ya Allah, kalau (usia) dua atau tiga tahun boleh terima lagi, ini b4yi, memang kena m4ki mak ayah dia ini.

“Ter0k betul, macam mana b4yi boleh merangkak macam itu? geramnya lah aku,” tulis Muhammad Nur Arif.

“Anak siapa lah ini, kunci pintu bukan susah pun, teringin sahaja nak m4ki mak dan bapa budak ini,” kata Nur Miskinah.

Sementara itu, Normaliza Osman turut meninggalkan k0men.

“Ini kalau macam ini, senang kerja pencuIik, bila anak hiIang mula la, pagar rumah itu tutup la,” ujarnya.

Sumber: – K! ONLINE

Lagi K3s B4yi Merangkak Atas Jalan Raya…

Mak Ayah Cuai Tak Sedar B4yi Kecil Merangkak Atas Jalan Raya Hampir DiIanggar Lori

Baru-baru ini memang menjadi viral k3s ibu terlupa dan tertinggal b4yi sendiri berumur 2 tahun dalam kereta sampai meninggal sang anak. Ada ramai yang mengec4m sang ibu kerana di anggap cuai menyebabkan kematian. Ada yang juga meminta untuk orang sekeliling untuk simpati dengan ibu itu yang baru kehilangan anak tanpa sengaja.

Terkini, ada satu rakaman video yang di ambil dari sebuah lori yang berjaya merakam seorang bayi yang masih kecil merangkak dan melintas jalan. Dalam rakaman tersebut, di lihat laluan yang di gunakan lori berkenaan agak sibuk juga. Ianya bukanlah jalan kampung yang tidak di lalui mana-mana kenderaan.

Terlihat ada juga lori besar yang lain melalui jalan yang sama.


Namun setelah lori itu melalui satu jalan lurus, dia pun terpaksa memberhentikan lorinya serta-merta kerana melihat ada seorang bayi kecil merangkak di atas jalan raya itu. Memang nampak ngeri. Kalaulah lori tersebut terlalu laju dan tidak sempat melihat kelibat bayi kecil tersebut, apalah nasibnya bayi itu. Mungkin nanti ibu dan ayah bayi berkenaan juga akan memberikan alasan mereka terlupa bayi mereka ada dalam rumah dan tak sedar bayi itu merangkak sendirian di atas jalan.Yang nyata memang netizen agak marah dengan kecuaian orang tua bayi terbabit.Lori dengan bayi itu sahaja hanya beberapa langkah sahaja jaraknya di hadapan.Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama