Insiden MH360 yang masih lagi hil4ng tanpa khabar berita sehingga hari ini benar-benar berbekas dalam diri rkyat Malaysia.

Pelbagai inisiatif digunakan untuk mengesan keberadaan pes4wat Malaysia Airlines itu termasuklah ada sesetengah pengamaI perub4tan alternatif yang dikenali sebagai Raja B0moh menawarkan diri untuk membantu pr0ses mengesan pes4wat yang hil4ng tersebut.

Buat FB live ketika rituaI.

Walaupun pr0ses berkenaan tidak berhasil dan mendapat tentangan daripada banyak pihak, namun nama Raja B0moh kekal menjadi sebutan disebabkan perkara itu sehingga ke hari ini.

Nampaknya, individu tersebut kembali meraih perhatian orang ramai apabila membuat rituaI menghaIau b4njir di FB live miliknya sebelum dimuat naik kembali ke apIikasi TikT0k @akhiameer dan mendapat resp0n yang pelbagai daripada warganet.Buat solat hajat, jangan syir!kkan Allah.

Menerusi video yang dikongsikan, pelbagai barang rituaI untuk menghaIau b4njir disediakan dengan memperlihat Raja B0moh serta seorang lagi wanita mulai membaca ayat-ayat al-Quran serta jampi serapah dengan senaskah kitab suci di hadapan mereka.

Sehubungan dengan tuIarnya video itu, ruangan k0men pengguna TiT0k berkenaan penuh dengan reaksi warganet yang bimb4ng dengan akidah umat Islam susulan perkara tersebut sangat bertentangan dengan agama Islam.Janganlah tambah murka Allah S.W.T.Ingatkan rancangan ketuk2 Ramadan tadi.Terpesong ter0k dah ni.Niat dah betul, cara yang salah.Sumber: TikTok @akhiarmeer

Via omm.

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama