Selepas penjnay4h berbangsa R0hingya yang dikenali sebagai L0ng Tig3r berjaya dit4ngkap setelah mel0l0skan diri sebelum ini, kini timbul pula generasi baharu ‘Abang Long’ itu.

Satu kIip video yang terseb4r di media sosiaI ketika ini meny4ksikan seorang kanak-kanak yang turut dikatakan berbangsa R0hingya meminta sedekah di sebatang jalan raya di ibu kota.

Dilap0rkan kejadian tersebut berIaku di salah satu jalan raya di Cheras, Kuala Lumpur itu menunjukkan kanak-kanak tersebut bersama temannya meminta sedekah.


Paling mengejvtkan apabila salah seorang kanak-kanak tersebut mem4rahi perakam video terbabit kerana merakam gerak- gerinya.

Ternyata klip video tersebut mendapat kec4man dari orang ramai dan beranggapan kanak-kanak berbangsa R0hingya itu sudah keterlaIuan.

“Baru-baru ni L0ng Tiiger, ni keluar pula L0ng T!ger JR. Jangan bagi muka sangat dengan golongan ini. Ikut sejarah dia dekat Myaanmar pun kita dah tahu.

“Kalau aku ada dekat situ, aku dah bagi satu das dekat kepala. Makin kurang ajar mereka ni,” jelas Joe Rahman Bangsar.


“Memang betul-betul ber4ni mereka sekarang ya, makin dilayan makin ter0k ni. Ibarat beri betis nak k0kaknya paha pula ni.

“Dekat Selayang pun mereka nak, ini dekat Cheras pula. Harap PBT (Pihak Berkuasa Tempatan) buat kerja la. Nampak kot0r dah bandaraya kita sekarang,” kata Khery Khery.Sumber : Kosmo! Online

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama