KUALA LUMPUR: Polis men4han seorang wanita kerana disyaki memandu kereta dinaiki tiga kanak-kanak yang mengeluarkan separuh badan di tingkap penumpang ketika kenderaan sedang bergerak.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan, berkata pihaknya membuka kertas siasatan kes itu selepas menerima laporan pada jam 5.58 petang semalam, berhubung video tular memaparkan kejadian dimuat naik pengguna Facebook dikenali dashcam owners Malaysia.

“Kita men4han pemandu Perodua Alza berusia 34 tahun mengikut Seksyen 336 Kanun Kes3ksaan dan jika disabitkan kes4lahan boleh dihvkum p3njara selama tiga bulan atau d3nda maksimum RM500 atau kedua-duanya.

“Tingkah laku kanak-kanak berkenaan adalah tindakan amat berb4haya

“Ia boleh mendatangkan kem4langan serta membah4yakan nyawa, keselamatan diri dan orang lain,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Mohd Zaid menasihatkan golongan dewasa supaya sentiasa mengawal dan memantau keselamatan kanak-kanak bagi mengelak kejadian tidak diingini.

Mereka yang mempunyai maklumat berkaitan boleh menghubungi pegawai penyiasat, Inspektor Ahmad Rahmat Adnan di talian 014-515 6933 atau balai polis berdekatan.

Sumber : BH


“Nyawa Takda Jual Kat Mydin Bang..” -Ketar Lutut! Pemandu Biarkan 3 Budak KeIuar Separuh Badan Di Tingkap Ni?Tindakan 3 kanak-kanak mengeluarkan separuh badan mereka melalui tingkap kereta sedang bergerak laju sambil melambai-lambai di atas lebuh raya mengundang resah netizen kerana khuatir mereka terjatuh.

Kejadian itu dimuat naik seorang pengguna laman media sosial Facebook, Syafiq Yazid di dalam kumpulan DashCam Owners Malaysia.

Individu tersebut mengkritik perbuatan pemandu kenderaan tersebut selaku individu lebih dewasa dan matang yang membiarkan tiga kanak-kanak berkenaan melakukan aksi berb4haya.

“Ini sangat bah4ya abang. Nyawa tak ada jual dekat pusat beli-belah,” tulisnya.

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama