Adik kepada pemandu lori, Ahmad Sukri Abd Samad iaitu Mohd Azmi berkongsi cerita berhubung kejadian men!mpa abangnya yang m4ut ak!bat ser4ngan jant0ng di H0spital Sungai Buloh, kelmarin.

Sebelum itu, Ahmad Sukri dipercayai tidak dapat mengawaI kenderaannya sebelum meremp0h tiga kereta lain di Jalan BRP 8/2 Sungai Buloh sehingga videonya tular di media sosiaI.

Jangan suka menuduh² kak oii kata orang mabuk laa hisap dadah laa . Selidik dulu jangan main hantam je . tak baik fitnah orang melulu . Ingat kak, dosa dengan Allah , Allah ampunkan . Dosa dengan manusia sendiri fikir laa kak oii . Bayangkan itu ayah kita apa perasaan korang 😭 Al-Fatihah buat Pakcik Shukri 🤲 Salam takziah buat keluarga arwah kredit : sani anuar

Posted by Galeri Lori Bas on Isnin, 3 Januari 2022


“Ketika berada di h0spital, saya ada dimaklumkan oleh kakak, Rosilawati Abd Samad, 47, bahawa ada video abang ketika kemal4ngan tetapi individu yang merakam video berkenaan memberi pelbagai alasan untuk tidak menunjukkannya kepada kami.

“Bagaimanapun, ada rakan sekerja arwh memaklumkan video berkenaan tuIar pagi semalam dan hanya ketika itu saya melihat isi kandungan video terb4bit termasuk dkwaan lndividu yang mendkwa abang memandu dalam keadaan mab0k.

“Jika fitn4h itu tiada, mungkin abang boleh dihantar lebih awal ke h0spital dan mungkin berjaya menyel4matkan ny4wanya,” katanya menerusi lap0ran Harian Metro.


Kredit foto; Harian Metro

Menurut Mohd Azmi, kakaknya memaklumkan terdapat beberapa orang awam mahu membantu arwh ketika kej4dian namun mereka ‘berubah fikiran’ selepas mendengar fitn4h daripada si perakam.

Selain itu, dia dan ahli keluarga juga sudah berbinc4ng bagi membuat lap0ran p0lis berhubung lndividu memfitn4h abangnya termasuk penyebar video agar boleh dijadikan pengajaran.

Pada mulanya kami tidak berhasrat untuk mengambil apa-apa tind4kan namun selepas membaca k0men-k0men sedemikian, saya rasa kami perlu bertindak,” ujarnya.

Bercerita mengenai abangnya, Mohd Azmi berkata arwh masih bujang dan membantu menyara kakak serta empat anaknya dari segi kewangan selepas kem4tian abang ipar sejak lima tahun lalu.

Allahyrham yang berusia 49 tahun dikebvmikan di Tanah Perkub0ran Islam Al-Muktafi Billah Shah, Dungun, Terengganu, petang semalam.


Terdahulu, tuIar satu video dipercayai dirakam oleh seorang wanita dengan Ahmad Sukri memandu dalam keadaan mab0k sedangkan arwh sedang periit menahan kes4kitan.

Sumber: Harian Metro (Nurul Hidayah Bahaudin) , Facebook

Via omm

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama