Siba garden chalet ala-ala inggeris di kawasan perkampungan

Siba garden chalet juga menyediakan 6 buah chalet mengikut keluasan, kapasiti dan cita rasa bagi pengunjung untuk bermalam disini sebagai pilihan percutian korang


Siba Garden Chalet Ala Inggeris Ada Kolam Renang Tanah Merah


Korang mesti mengiginkan bangun dari pagi terasa sejuk menyerubungi yang terasa amat sangat. Mungkin chalet korang tidak kelihatan sewaktu diawalnya pagi kerana kabus yang agak tebal telah menyeliputi sekitar chalet tempat korang menginap. Dengan dikelilingi persekitaran pemandangan yang bercerun dan  gunung ganang bertapa indah disini.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍

Chalet dengan kolam renang

‍‍‍‍‍‍Chalet yang dibina yang menyerupai senibina rumah orang inggeris ini baru sahaja dibuka pada orang ramai pada tahun ini dan chalet ini juga telah diusahakan oleh seorang usahawan Melayu. Siba garden chalet ini juga mendiakan ruang kolam renang yang besar yang dapat menampung sehingga 20-30 orang dalam satu masa, terdapat juga kolam ikan dan juga home garden sudut  tanaman landskap dengan pelbagai jenis tumbuhan dan bunga-bungaan yang sangat cantik.


Chalet ini telah mendapat inspirasi serta pengalaman untuk dibina setelah kami sendiri pernah berada di UK pada akhir tahun 90-an tercetusnya idea dan terciptanya chalet percutian mini ini untuk menjadikan anatara salah satu chalet tempat untuk dijadikan tempat berehat dari kesibukan kota.

Sudah baca? Homestay rusila marang terengganu

Siba Garden Chalet Ala Inggeris Ada Kolam Renang Tanah Merah

Chalet percutian keluarga

C‍‍‍‍‍‍halet ini berkonsep penginapan ala Inggeris di dalam taman. Percutian ini sangat sesuai untuk korang yang nak bercuti serta bersantai bersama keluarga. Sesuai juga percutian bersama kumpulan-kumpulan dan juga pada pasangan baru berkahwin yang ingin berbulan madu.


Siba Garden Chalet Ala Inggeris Ada Kolam Renang Tanah Merah


‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍Chalet dengan jenis bilik

Chalet standard queen room


• Dengan 1 unit katil saiz Queen/berkahwin

• pakej bagi (2 pax)

• Dengan harga chalet Minimum RM99.00

‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍

‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍‍‍‍‍

Chalet standard twin room


• Dengan 2 unit katil bersaiz single/bujang

• Dengan pakej (2 pax)

• Bilik ini yang terletak di tingkat 2

• Dengan harga minimum RM99.00

‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍

Siba Garden Chalet Ala Inggeris Ada Kolam Renang Tanah Merah


Superior family room


• Dengan 1 unit katil bersaiz king dan 1 unit katil bersaiz single

• Dengan pakej (4 pax)

• Sangat sesuai bagi pengunjung satu keluarga 

• 1 set TV dan sofa

• Minimum RM173.00

‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍

‍‍‍‍‍

Deluxe family room


• Dengan 2 unit katil bersaiz queen dan 1 set katil saiz single

• Dengan tawaran pakej (5 pax)

• Sesuai untuk keluarga

• Ada tv dan kerusi meja

• Minimum RM199.00

‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍

Siba Garden Chalet Ala Inggeris Ada Kolam Renang Tanah Merah

Kelengkapan siba garden chalet

Kesemua bilik tersedia dilengkapi penghawa dingin/aircond, bilik air, towel dan wifi. Dan pakej penginapan yang kami sediakan telah termasuk dengan breakfast/sarapan pagi sekali. Berbaloi-baloi kan..

‍‍‍‍‍‍ ‍‍Sudah baca? Wakaf dua homestay percutian di terengganu

Kemudahan siba garden chalet disini

‍‍‍‍chalet kami menyediakan kemudahan yang paling utama dan best adalah, kolam renang tempat bersantai dan berenang yang betul-betul berada di depan chalet, ada juga permainan ATV, kolam pancing, tempat BBQ, dan bermacam-macam lagi aneka permainan dan hiburan khas buat family.


Tempat manarik berdekatan chalet :

‍‍‍‍‍‍1. Chalet ini juga berhampiran dengan Bukit Bunga disitu adalah salah tempat paling famouse untuk korang membeli belah. Dengan mengambil masa perjalanan 5 minit memandu.


2. Selain dari itu terdapat tempat lebih menarik lagi, boleh dikatakan syurga membeli-belah dengan harga yang sangat murah-murah rantau panjang juga bersempadan dengan Thailand sebab itulah banyak barangan dari negara Thai boleh di diborong, terutamanya barangan dapur sehingga ke pakaian..perjalanan ke Rantau Panjang yang mengambil masa perjalanan selamat 25 minit memandu sahaja, perjalanan dah boleh membeli-belah secara duty free kat sini.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍

‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍‍‍‍‍

Siba Garden Chalet ialah sebuah chalet butik yang mengutamakan penginapan yang memberi keselesaan dan memberi kepuasan kepada pelanggan serta pengunjung yang kesini, chalet ini terletak di Kampung Jedok, Tanah Merah, Kelantan. Lokasi Kami berada betul-betul di sebelah Lebuhraya laluan Timur-Barat

Alamat: Lot 493-A, Kampung Jedok, Tanah Merah, 17500 Kelantan



Sebarang pertanyaan dan tempahan Chalet

Hubungi kami di :

No phone: 010- 235 1640

#PortCutiKelantan


Sudah baca? Homestay inap pujangga umk bachok kelantan

3 Ulasan

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Catat Ulasan

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama

Translate