AkuPN : Pemudahcara Rakyat Demi Kemajuan dan Jati Diri Bangsa Malaysia 

AkuPN Khusus buat rakyat anak muda malaysia

Menyedari hakikat bahawa terdapatnya lebih dari 700,000 kekosongan jawatan dimana dalam hasil statistic dibuat oleh PERKESO pada 6 Mei tahun 2021, terdapat pelbagai program serta pembelajaran dalam latihan kemahiran termasuk upskilling dan reskilling yang akan disediakan oleh Kerajaan malaysia melalui Belanjawan bagi tahun 2021 dan juga Pakej Rangsangan Economy.

Statistic juga telah dibuat oleh kementerian ianya dapat menjana potensi kepada usahawan terutamanya rakyat tempatan yang harus digembeleng dalam inovasi dan produktiviti bagi mereka, maka dengan itu Pemuda Perikatan Nasional (PN) terpanggil untuk memainkan segala aspek dan peranan sebagai pemudah cara yang menjembatani yang jitu bagi hubungan rakyat dan Kerajaan.

Justeru dari itu, Pemuda Perikatan Nasional telah menampilkan serta memperkenalkan Platform Akar Umbi Pemacu Negara (AkuPN) khususnya buat rakyat anak muda Malaysia terutamanya melalui saluran aplikasi ‘Cari Kerja’, ‘Skil’ dan ‘Sapot’ sebagai peneraju kepada usaha ini dimana dengan adanya paltform ini sekaligus dapat memulakan serta memacu negara kembali ke landasan sebenar kegemilangannya dalam memartabatkan ekonomi negara.

Sudah baca? Terkini permohonan baru rumah mesra rakyat (RMR)

AkuPN Akar Umbi Pemacu Negara
Kredit Photo : www.akuPN.my

AkuPN Platform akar umbi pemacu negara

• ‘Cari Kerja’

-Memudahkan cara hubungan di antara industri dan lapangan pekerjaan dengan rakyat bagi pencari kerjaan. 

-penciptaan resume serta kerjasama bersama MYFutureJobs untuk penempatan jawatan dalam sektor pencarian pekerjaan. 

• ’Skil’ 

-Menjalin hubungan dengan agensi Kerajaan dan swasta untuk menyediakan ruang pemberdayaan bagi warganegara yang berpotensi untuk digilap kemahiran mereka. 

-Berganding bahu dengan pelbagai agensi Kerajaan dan swasta untuk bersama memperkasa potensi anak bangsa. 

• ’Sapot’ 

-Memudahkan usahawan baru dan peniaga kecil bagi memulakan atau mengembangkan perniagaan mereka dengan bantuan kewangan kerajaan atau dari pembangunan komuniti economy.

-‘Sapot’ adalah sebuah identiti dan imej jati diri bagi rakyat Malaysia yang teguh dengan semangat kekitaan untuk membantu setiap mereka yang memerlukan. 

Sila layari: http://www.akuPN.my

Daftar AkuPN sekarang

Dengan itu Pemuda Perikatan Nasional ingin mempelawa serta bersama-sama mengajak seluruh rakyat Malaysia khususnya anak muda untuk bersama turut serta menyertai dan mendaftarkan diri sebagai komuniti Akar Umbi Pemacu Negara (AkuPN). Dan yakin lah bahawa setiap orang dan di antara kita mempunyai peranan serta tanggungjawab yang signifikan demi masa depan kita semua. 

Ayuh semua ! Segera layari laman https://akupn.my/ demi kemajuan dan jati diri bangsa Malaysia !

Boleh imbas Kod QR pada poster.

AkuPN Akar Umbi Pemacu Negara

PERDANA

-Penerangan ARMADA Nasional-

Sumber : www.akuPN.my

Sudah baca? Mohon telefon pintar percuma B40

#akuPN

#ARMADA

#BERSATU

#PERDANA

#PerikatanNasional

#PrihatinRakyat

#PerikatanPrihatinRakyat

#PerikatanNasionalPeduli

#PerikatanNasionalPrihatin

Maklum Balas

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama