Stock basikal jepun berjenama

Stock basikal terpakai dari jepun untuk di niagakan, saya nak kongsikan pada korang semua pasal lubuk basikal terpakai , kebiasaanya kita dengar lubuk budle yang didominasi pakaian terpakai dan berjenama , kali ni saya akan kongsi lubuk basikal terpakai berjenama yang diimport sendiri dari negara Jepun ok kedai ni terletak di daerah Sabak Bernam yang dimilik oleh koperasi keluarga Haji Abdul Rahman Bin Haji Arshad Sabak Bernam dimana terdapat pelbagai jenis basikal pilihan seperti Mountain bike, Classic dan City bike

Lokasi kedai Tuan Haji

Sebelum kita tengok koleksi gambar-gambar basikal terpakai yang diniagakan oleh Tuan Haji saya nak kongsikan serba sedikit secara ringkas mengenai basikal yang menjadi trend pilihan ramai masa kini.. Zaman sekarang ni tengah trend mengayuh basikal di jalanan terutamanya pada cuti hujung minggu, daripada anak yang kecil hinggalah ke dewasa turut serta ikut bersama dengan memiliki basikal sendiri. Meriah ada yang berkonvoi secara beramai-ramai dan juga berkonvoi bersama ahli keluarga tidak terlepas juga kepada kelab-kelab basikal yang sedia ada. Aktiviti sihat seperti ini amat sangat digalakkan untuk kecergasan dan kesihatan, sambil kita bersantai dan beriadah menghirup udara yang segar terutamanya aktiviti pada sebelah pagi.

Trend basikal tepakai aktiviti riadah

Sana sini heboh diperkatakan mengenai trend berbasikal yang semakin hari mendapat tempat dihati masyarakat kini, dimana-mana juga  sekeliling kita bercerita mengenai basikal yang digunakan kalau nak cerita tentang basikal ni memang tak akan habis, kadang korang pun rasa macam ada niat nak beli basikal sendiri hari cuti boleh lah round satu kampung, terfikir apa jenis basikal, sebab basikal ni ada macam-macam jenis basikal, so basikal apa yang sesuai buat korang. Basikal ni ada jenis folding bike, mountain bike dan dan jenis road bike.

Sudah baca? Cara beli borong dari china dengan Taobao

Ringkasan 3 kategori basikal yang korang perlu tahu

1. Mountain bike untuk offroad sesuai untuk bukan jalan tar

2. Folding bike basikal ini boleh dilipat dan sesuai digunakan dimana-mana untuk bersantai, rekreasi sambil beriadah

3. Road bike basikal ni ringan dan efisyen handledrop bentuk melengkung tayar nipis dan kecil basikal ni sesuai di atas jalan raya direka untuk perlumbaan dan juga kayuhan dengan jarak jauh. 

Berbasikal ni ada peminatnya yang tersendiri, juga kepada pengumpul koleksi basikal lama (antik) hingga ke moden diantara basikal lama atau pun antik yang berjenama seperti basikal hercules, basikal philips, basikal Raleigh Rudge dan basikal Robin Hood Hopper basikal ini dikeluar pada tahun 1930 hingga tahun 1950. Memang basikal ni nampak terlalu lama dari segi reka bentuknya dan kini dah  menjadi barang yang lusuh atau kategori sebagai barang (antik) orang cakap makin lama makin antik dan juga harga makin tinggi, telah sinonim pangilan masyarakat tempatan dengan gelaran basikal tua.

Basikal terpakai jepun terletak di sabak bernam

Jom kita tengok beberapa kategori dan jenis basikal yang diimport dari jepun yang ada dijual di kedai Tuan haji yang terletak di salah sebuah lokasi di daerah sabak bernam selangor 

Kerja-kerja pemungahan menurunkan basikal dari sebuah kontena yang baru tiba dari jepun

Satu kontena basikal

Basikal terpakai dari jepun
Basikal satu kontena


Basikal lama dan moden berjenama


Diantara basikal yang mendarat dari
Jepun jemput datang kesini

Basikal terpakai dari jepun
Pelbagai pilihan basikal di import khas
Dari jepun

Basikal terpakai dari jepun
Basikal Tua Brand 7 up 500$

Basikal terpakai dari jepun
Brand 7 up original

Beach Cruiser 26" single speed  nak bagi murah-murah je 450$

Beach Cruiser 26" Original 

Rangka basikal posmen jepun 250$

Moped bike untuk dijual 1800$


Terima kasih diucapkan kepada Tuan Hj Zulkarnain Hussin Dari Geng Topi Koboi datang dari jauh Teluk Intan Perak borong satu biji basikal...harap jaga baik2. Kuda hitam ni liar sikit...he he

Basikal Raleigh Roamer 350$

Folding Bike 20" brand Ville single speed




Itu salah satu koleksi gambar basikal dari jepun review dari owner kedai itu sendiri oleh tuan haji, banyak lagi koleksi basikal yang terdapat disitu dari basikal antik, moden sehinggalah yang berjenama dan sebagainya , so korang boleh lah datang berkunjung kesini untuk melihat sendiri koleksi basikal yang agak menarik, untuk maklumat lanjut korang boleh menghubungi tuan punya kedai untuk keterangan lebih lanjut mengenai pembelian dan stock terbaru untuk di tempah lebih awal.

Yang mana ingin berkunjung ke kedai kami atau berminat terutamanya yang datang dari jauh tu korang boleh mengunakan penunjuk arah lokasi kedai kami di sabak bernam boleh berpandukan peta google maps atau waze.

Basikal Terpakai Dari Jepun 
Lokasi kedai kami di 
No.2 Lot 31 Jln Haji Muhamad, Batu 40, 45200 Sabak Bernam Selangor
Tel : 013-347 8535

Juga boleh menghubungi kami 0111-3198829

Waktu operasi
Pada jam 9:30 pagi sehingga 5:30 petang
Setiap hari, Kecuali hari jumaat kami cuti


2 Ulasan

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

  1. 1st time tahu ada kedai basikal.dari jepun ni. Tapi jauh sangat dr rumah kalo nak singgah 😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeke..xpelah nnti ade masa berkunjung ke selangor blh lh singah ke sabak bernam..blh guna google maps location..

      Padam

Catat Komen

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Lebih baharu Lebih lama