Beli harga borang dari china terjangkau lebih murah

Korang pernah beli borang dari TaoBao.com, Taobao adalah salah satu nama syarikat online shopping yang berasal dai negara China. Website taobao ini tidak banyak bezanya ia mempunyai fungsi yang hampir sama seperti Amazon, eBay, Lelong, Shopee dan Lazada Dan lain-lain lagi. Harga borong negara china terjangkau terlalu murah. Taobao mengunakan bahasa dari negara china ramai yang tidak faham. Jangan risau boleh tukar bahasa.

Cara beli Borong dari china

Sudah baca? Begini buat income shopee ramai tak tahu?

Taobao telah di asaskan pada tahun 2003 oleh Alibaba.

Dimana Taobao yang telah menjadi orang tengah di antara pembekal pemborong-pemborong dan peruncit. Pada Taobao sahaja boleh dikatakan lebih kurang ada 760 juta jenis barang ini pada tahun 2013, itu pada tahun 2013, so sekarang ni dah tahun 2020 pasti dah meningkat berlipat kali ganda dengan penambahan barang.

Ok untuk pengetahuan korang. Apps Taobao adalah diantara 10 website yang paling kerap di kunjungi dan digunakan. Ada ramai yang tahu beli barang dari China ni sangat-sangat murah, tapi kebanyakannya tidak tahu bagaimana untuk membeli barang dari negara China dan import ke Malaysia Dan sampai ke alamat rumah kita terus. 

Mungkin Ada dikalangan korang tahu ape itu Taobao beli borang online dari China secara direct ianya terdapat dalam bentuk Apps Taobao Dan web Taobao,apps korang perlu download Di handphone android melalui Google play store manakala web Taobao korang boleh Buka mengunakan Google browser guna telepon atau computer.

Mesti korang pernah Cuba masuk ke laman web Taobao tapi gagal disebabkan tidak memahami Dan fasih Dalam Bahasa Dari negara China, so Kali ini saya akan kongsikan bagaimana untuk korang alihkan Bahasa laman web Taobao ke beberape bahasa pilihan Yang korang nak Yang Pastinya bila Kita dapat tukar ke Bahasa inggeris pun dah terbaik sangat betulkan, jadi mudah untuk Kita daftar Dan shopping Di laman web tersebut Pastinya Yang paling best mengenai Taobao Yang tidak ramai orang tahu adalah


1. Korang boleh membeli barang dengan harga yang murah dan kuantiti yang sedikit. Takperlu borong pun kita dapat harga murah tau. Tapi kalau lagi banyak korang beli borang dengan kuantiti yang besar lagi murah tak masuk akal harganya

2. Persaingan dalam jualan barang terlalu banyak harga barang pun terlalu banyak pilihan. So  ada potensi untuk korang dapat harga yang lebih murah tu sangat tinggi. 

3. Jenis Currency matawang yang digunakan di Apps Taobao adalah YUAN. So untuk kadar pertukaran harga tu akan menjadi lebih murah berbanding dengan Ali Express yang menggunakan currency USD

4. Bayaran ataupun payment method yang boleh dikatakan agak terjamin. Seller tidak akan terima duit selagi kita tidak confirm receipt tu. Jadi kalau korang nak beli barang di Taobao dan sekiranya bermasalah ataupun tak cukup, korang boleh request untuk refund.

Tak susah nak buat bayaran beli barang di Taobao

Untuk korang membuat paymen/bayaran method di Taobao korang boleh menggunakan online banking yang korang sedia ada macam kad credit dan kad debit seperti Maybank, CIMB Bank Dan lain-lain. Di bayar atas nama Revenue Harvest untuk di website Dan molpay untuk di Applikasi taobao. 

Revenue Harvest & Molpay merupakan orang tengah untuk pembayaran. Korang tak perlu susah payah nak ada bank card china ataupun account Alipay. Korang boleh buat pembayaran macam biasa.

Ok korang dah boleh shopping di taobao macam biasa konsepnya sama sahaja macam Shopee, Lazada dan lain-lain, so korang dah boleh mulakan langkah pertama untuk ke negara China korang boronglah dengan harga yang tak terjangkau lebih murah..selamat  datang ke Negara China!

Ok seterusnya Cara daftar Taobao Bagi korang yang belum pernah daftar. Saya akan terangkan cara mengunakan web Taobao ye untuk memudahkan mengalihkan Bahasa untuk kefahaman korang semua


Cara beli Borong dari China Dengan taobao


1. Dengan mengunakan Google Chrome Taip > Taobao Dan tekan butang  Search boleh mengunakan computer atau telefon android, ios atau korang direct klik terus link Taobao.com

Cara Beli Borong Dari China Dengan Taobao


Penunjuk arah no.1 untuk alih bahasa

2. korang klik page laman Paling atas laman Taobao pada penujuk arah no. 2 seperti gambar diatas


Cara Beli Borong Dari China Dengan Taobao


Penunjuk arah no. 2 untuk alih bahasa

3. Selepas itu korang akan dibawa Ke laman utama Taobao seperti paparan diatas korang boleh tengok paparan dengan Bahasa Dan tulisan china. Penunjuk arah no. 1 tu untuk korang memulakan pendaftaran

Cara beli Borong dari taobao


Pastikan setiap halaman paparan korang setkan kepada > Desktop Site untuk mendapatkan halaman paparan penuh Dan memudahkan pendaftaran korang seperti gambar yang saya tunjukkan diatas


Cara beli Borong dari China Dengan taobao


4. Seterusnya Cara untuk korang mengalih Bahasa untuk memudahkan pendaftaran ade 2 pilihan  Salah satunya pada tiga titik Yang berada diatas paling Kanan seperti penunjuk arah pada penerangan nombar 2 & 3 seperti diatas  korang hanya klik pada  > translate

Cara Beli Borong Dari China Dengan Taobao


So setelah korang alih Bahasa dah nampak tempat nak 'daftar'seperti gambar diatas Yang telah saya zoomkan korang nampak lebih jelas disitu

Cara beli Borong dari China Dengan taobao


Selepas korang klik daftar korang akan dibawa Ke laman untuk verifikasi nombor telepon korang, so korang masukkan no. Tel pada ruang kotak Yang ditunjukkan diatas


Cara beli Borong dari China Dengan taobao


Selepas korang masukkan no.tel korang  pergi dibawahnya tekan Dan slidekan Ke kanan sehingga bertukar hijau seperti diatas untuk proses menerima no. Code verification Kemudian tekan > Next

Cara beli Borong dari China Dengan taobao


Korang akan menerima no code pengesahan Yang dihantar secara SMS Dan korang masukkan no.code tersebut Ke Dalam ruang > Verification Code Yang disediakan seterusnya korang tekan 
> Confirm

So dah selesai last sekali korang akan dibawa ke halaman untuk confirmkan korang punya username & password untuk korang login nanti.

PERINGATAN :

Untuk korang Yang baru nak berdaftar disini saya sarankan korang semua buat DESKTOP SITE pada setiap masa sebabdan step Dalam proses pendaftaran kalau tidak buat desktop site, paparan korang akan berbeza dari panduan, so agak susah untuk korang faham.

Next kita akan buat entry bagaimana Cara untuk Kita membeli Dari Taobao

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

أحدث أقدم