Kirim pulsa ke indonesia dengan Umobile prepaid 018


Cara kirim Pulsa ke Indonesia
Pulsa Umobile

Assalammualaikum semua..sebelum tu selamat datang kepada korang yang datang ke laman tehokaw..thanks for support u all. Pagi ni saya rasa tergerak hati nak kongsi bagaimana kita nak kirim pulsa ke indonesia dari malaysia, banyak juga tutorial mengenai cara-cara dan langkah yang dikongsikan oleh mereka dalam hasil pencarian keyword google oleh saya.

Jom saya kongsikan serba sedikit pengebalan asal usul wujudnya Brand dari telekomunikasi yang telah bertapak di malaysia sehingga ke hari ini pada tahun 2020,Umobile adalah semua syarikat penyedia perkidmatan 4G terbaru di Malaysia , Umobile juga telah diasaskan pada tahun 1998 dikenali sebagai MiTV Networks Sdn Bhd dan juga anak syarkat kepada milikan penuh U Telecom Media Holding Sdn Bhd yang dahulunya dikenali sebagai MiTV Corporation Sdn Bhd. Hasil carian saya di Wikipedia. Thanks Wikipedia.

U Mobile juga tidak kurang hebatnya setaraf dengan layanan syarikat telekomunikasi lain seperti Celcom dan Maxis tujuan yang sama untuk memberi liputan faedah serta kemudahan kepada pengguna, menaik taraf liputan untuk hasil teknologi oleh umobile dapat dicapai dan beberape pakej dan kuota yang disediakan bagi kepuasan pengguna serta pelanggan.

Dari hasil penelitian saya U Mobile juga mendapat tempat dihati pengguna oleh masyarakat Indonesia hampir 80% mengunakan layanan telekomunikasi dari U Mobile, kerana U Mobile juga menyediakan perkhidmatan menghantar kredit serta kirim pulsa ke luar negara seperti Indonesia terutamanya yang menyedia layanan yang begitu mudah sekali..

Ok berbalik kepada tajuk utama yang saya akan kongsikan cara untuk transfer pulsa ke indonesia daripada malaysia.sebelum tu korang adalah penguna umobile yang telah berdaftar, kalau belum boleh dapatkan nombor di mana-mana kiosk U Mobile atau di kedai-kedai atau agen yang berdaftar.

Sudah baca? Cara daftar paypal dengan CIMB bank

Cara bagaimana untuk kirim pulsa ke indonesia mengunakan umobile

1. Siapkan Telefon korang dan sudah terpasang Sim Card U Mobile yang aktif

Cara kirim pulsa ke indonesia
Cara kirim pulsa ke indonesia

2. Buka paparan Call/Keypad dail dan taip *118*3*3# kemudian tekal CALL

Cara Kirim Pulsa ke Indonesia

3. Seterusnya akan terpapar senarai negara seperti gambar diatas, korang pilih negara dengan hanya menekan pilihan nombor contoh : Indonesia korang taip nombor 2 kemudian tekan SEND

Pulsa umobile

4. Dan korang akan diberi 2 pilihan transaksi yang korang nak

1. Isi ulang Pulsa

2. Isi ulang Data

Untuk Isi ulang Pulsa korang taip nombor 1 dan tekan SEND

Umobile indonesia

5. Langkah sererusnya korang akan masuk ke paparan untuk memasukkan nombor si penerima pulsa pastikan Taip nombor diikuti dengan KOD negara

-Contoh : indonesia
Kod 62 8123456789
-Contoh : Malaysia
Kod 60 123456789

Setelah korang masukkan nombor tekan butan SEND

Kirim pulsa


6. Ok korang akan dibawa ke paparan hasil seperti gambar diatas pilihan jumlah yang korang nak transfer seperti :
1. IDR5,000 = RM4
2. IDR10,000 = RM6
3. IDR25,000 = RM13
4. IDR50,000 = RM25

Contoh : taip Nombor 4 untuk transfer RM25..seterusnya tekan butang SEND

Indonesia pulsa umobile

7. Ok langkah terakhir korang diminta untuk membuat persetujuan untuk transaksi bayaran pulsa ke Indonesia taip nombor 1 dan tekan SEND dah selesai.

Ok u all semua , semoga panduan yang saya kongsikan ini memberi manfaat serta memudahkan urusan korang semua..terima kasih..jangan lupa kongsikan pada sahabat2 yang lain untuk membantu mereka..sekiaranya ada kemuskilan atau kesulitan mengenai langkah menguanakan perkhidmatan ini..boleh komen dibawah yer..

Sudah baca? Cara kirim wang ke indonesia

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Lebih baharu Lebih lama