Pasangan hidup yang soleh

Bina kehidupan sebuah pasangan hidup yang soleh

Sebuah pasangan hidup yang akan melahirkan suasana rumah dan keluarga yang soleh. Di akhirat kelak seorang suami (sebagai imam keluarga) akan diminta melaksanakan apa yang ditanggungjawabkan dalam mengajak isteri dan anak-anaknya kepada dalam melaksanakan perintah Allah S.W.T Berbahagialah menjadi seorang isteri yang memiliki suami yang soleh, suami yang soleh pasti akan bertungkus-lumus untuk mengajak isteri dan anak-anaknya menjadi muslim yang soleh.

Manakala seorang isteri yang solehah akan mempunyai sifat kasih sayang serta kesabaran dan keikhlasan yang luar biasa dalam melayani suami dan anak-anaknya. Pasangan hidup yang soleh akan menciptakan suasana rumah yang teduh,damai dan memperolehi keluarga yang soleh.Memiliki keluarga yang indah dan mententeramkan adalah idaman setiap insan.


Para penyelidik telah membuktikan bahawa, kesolehan (inner beauty) adalah 2/3 faktor penentu kebahagiaan dalam kehidupan,sedangkan kecantikan atau ketampanan dan kekayaan hanyalah 1/3 sahaja darinya. Maka berbahagialah menjadi seorang suami yang memiliki isteri yang solehah dan berbahagialah seorang isteri yang memiliki suami yang soleh.

Semoga panduan dapat kita perkongsian dan memberikan hidayah serta keberkatan, secara tidak langsung bermanfaat pada kita semua. Aminn

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama