Binatang pelihara penyebab kanser otak


Terutama kepada pencita kucing, minat dalam memelihara kucing sebagai haiwan peliharaan waspada dan berhati-hatilah! Dimana kajian pakar kesihatan yang telah mendapati bahawa binatang peliharaan itu berupaya menyebabkan kanser otak kepada pemiliknya.

Sudah baca? Penting untuk lelaki wajib ambil tahu

Kucing Punca Kanser Otak

Kesan kanser otak dari kucingKewujudan parasit toxoplasma gondii yang berkembang biak di dalam perut kucing dikatakan mampu memicu serangan kanser otak pada manusia.

Najis kucing parasit toxoplasma


Dipimpin oleh Frederic Thomas dari CNRS Research Institute di Montpellier, Perancis, kajian itu menjelaskan parasit toxoplasma gondii pada najis kucing bukan sahaja memicu serangan kanser tetapi turut memberi efek pada otak individu sehingga menyebabkan perubahan tingkah laku.

Pengaruh parasit kucing


Kaum lelaki dikatakan  menjadi lebih agresif dan cemburu. Manakala kaum wanita pula didapati memiliki hasrat seks yang tinggi akibat pengaruh parasit toxoplasma gondii terhadap perilaku manusia.
Kucing Punca Kanser Otak


Semoga bermanfaat dengan artikel ini, sekadar berkongsi info maklumat jangan lupa like dan share. Tq


Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama