Teknik buat posting entry baru pada blog


Saya akan kongsikan secara asas langkah membuat entry blog pertama korang dalam blog/website yang baru..Menulis post atau entry pada sesebuah blog adalah perkara utama dan wajib boleh dikatakan perkara paling asas bagi seorang blogger, dalam post baru korang boleh menaip mengikut minat dan citarasa anda untuk dikongsi bersama berkaitan artikel maklumat, isu semasa, pendidikan, bisness perniagaa dan bermacam lagi tiada limit duniaku dihujung jari.


Langkah dan caranya cukup-cukup mudah korang memulakan penulisan, korang perlu masuk/login terlebih dahulu pada link dibawah ini :


1. Korang Buka link www.blogger.com ini diperlukan setiap kali anda hendak login kepada akaun blogger. Masukkan email dan password yang korang telah daftarkan.


2.Pada paparan depan anda klik pada "NEW POST"


Cara post entry dalam blog
Klik pada new post

3.Seterusnya korang masukkan tajuk pilihan yang korang nak buat dengan entry yang berkaitan untuk kandungan entry pada perenggan pertama korang terangkan isi kandungan secara  terperinci berdasarkan tajuk entry serta keyword entry yang relate dengan tajuk artikel pilihan korang.


Cara post entry dalam blog
Ruang isi kandungan entry 


selesai anda tekan button publish, entry anda siap untuk dikongsi pada awam..sebenarnya dalam penulisan pada blog/website ni banyak teknik dan tips yang betul kita perlu pelajari sebab dalam berblogging ni akan ada aturan yang perlu kita patuhi sekiranya ada kesalahan atau pelanggaran yang di larang yang akan mempengaruhi mesin pencarian untuk di indeks oleh google yang berkait rapat dengan teknik SERP dan SEO friendly yang perlu kita jadikan panduan, yang akan saya perbahaskan lebih detail pada tutorial yang akan datang.


Semoga perkongsian ini dapat membantu korang Dalam memperbaiki hasil penulis yang lebih baik dan profesional harap korang mendapat manfaat..good luck
Ok korang klik preview untuk melihat hasil terlebih dahulu sebelum di publish...sekian..

Cara Post Entry Dalam Blog Jadikan blog korang Mesra SEO

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama