Petua bibir merah bak delima


Ramai yang mengimpikan bibir yang sihat dan berwarna merah kemerah-merahan secara semula jadi untuk mendapatkan bibir sebegitu,ambil sedikit madu dan sapukan pada setiap malam amalkan petua setiap hari untuk mendapatkan bibir menarik dan sihat.

Petua bibir mulut
Amalkan petua


Petua menghilangkan kesan kotor cerek


Jika sudah lama menggunakan cerek, perhatikan bahagian dalamnya. Kesan hitam dan karat di dalam cerek jelas kelihatan. untuk menghilangkannya amalkan petua orang ini korang cuma perlukan soda bikarbonat. masukkannya ke dalam cerek dan kemudian isi dengan air.didihkan air tersebut seketika bilas dengan air bersih dan korang mendapati bahagian dalam cerek sudah kembali bersih.

petua cerek
Petua cerek

Petua sinki tersumbat


Singki yang tersumbat amat meresahkan.terdapat cara yang mudah petua untuk mengatasi masalah ini.apbila air di dalam singki sudah tiada,ambil garam dan taburkan ke dalam lubang singki.kemudian jirus air panas perlahan-lahan.jika diamalkan selalu,singki tidak lagi tersumbat.

Petua sinki
Petua sinki

Dengan perkongsian ini dapat lah membantu korang dalam hal-hal yang mudah hanya amalkan petua yang sangat senang, semoga ianya bermanfaat

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Lebih baharu Lebih lama