Tips muka cantik berseriAmalkan Petua Orang Lama Tips Berguna

Petua orang lamaTips sesudah memakan limau jangan buang kulitnya. Kulit limau boleh dibuat skrup untuk menghasilkan kulit anda. Ambil kulit limau dan jemur sehingga kering. Selepas itu kisar sehingga hancur dan simpan ke dalam bekas kedap udara.

Untuk mendapatkan kulit yang badan yang cantik dan halus, ambil kulit limau yang telah dikisar tersebut dan campurkan bersama oat,susu dan madu.

Sapukan pada kulit korang dan nikmat kesan yang mengagumkan diantara tips muka cantik semulajadi paling berkesan

Petua bibir merah bak delimaAmalkan Petua Orang Lama Tips Berguna

Ramai yang mengimpikan bibir yang sihat dan berwarna merah kemerah-merahan secara semula jadi untuk mendapatkan bibir sebegitu. Petua serta tips untuk dicuba.

Caranya ambil sedikit madu dan sapukan pada setiap malam amalkan petua setiap hari untuk mendapatkan bibir menarik dan sihat.


Petua menghilangkan kesan kotor cerek

Amalkan Petua Orang Lama Tips Berguna

Jika sudah lama menggunakan cerek, perhatikan bahagian dalamnya. Kesan hitam dan karat di dalam cerek jelas kelihatan. untuk menghilangkannya amalkan petua orang ini korang cuma perlukan soda bikarbonat. 


Masukkannya ke dalam cerek dan kemudian isi dengan air. Didihkan air tersebut seketika bilas dengan air bersih dan korang mendapati bahagian dalam cerek sudah kembali bersih.


Petua sinki tersumbatAmalkan Petua Orang Lama Tips Berguna

Singki yang tersumbat amat meresahkan.terdapat cara yang mudah petua untuk mengatasi masalah ini.apbila air di dalam singki sudah tiada,ambil garam dan taburkan ke dalam lubang singki.kemudian jirus air panas perlahan-lahan.jika diamalkan selalu,singki tidak lagi tersumbat.
Cara mengilatkan periuk


Amalkan Petua Orang Lama Tips Berguna

APABILA sudah lama menggunakannya, pasti bahagian bawah periuk bertukar warna. Untuk menghilangkan warna hitam pada bawah periuk anda hanya perlu dapatkan sabun mandi. Gosok menggunakan berus pada permukaan periuk yang hitam. Kemudian bilas dengan air bersih.

Ulang beberapa kali selama beberapa hari sehingga mendapatkan hasil selama beberapa hari sehigga mendapat hasil yang memuaskan.

Petua halau lalat


Amalkan Petua Orang Lama Tips Berguna

KEHADIRAN lalat cukup mengganggu persekitaran. Lalat bukan sahaja pembawa penyakit malah kita pasti berasa tertekan dengan bunyinya yang membingitkan.

Mudah sahaja untuk menghalau lalat iaitu dengan mengmabil secekak daun bawang dan juga daun sup. Letakkan di kawasan yang dihinggapi lalat. Cubalah!


Petua kurangkan pahit pada Timun

Amalkan Petua Orang Lama Tips Berguna


Ada timun yang biasa kita beli di pasar akan rasakan pahit, cara bagaimana untuk mengurangkan rasa pahit , caranya basuh timun dan potongkan kedua dua bahagian hujung. 


Gunakan kedua bahagia yang dipotong tadi untuk mengosok bahagian hujung yang telah dipotong, gosok sehingga mengeluarkan buih putih selepas itu dah boleh gunakan timun itu seperti biasa


Dengan perkongsian ini dapat lah membantu korang dalam hal-hal yang mudah hanya amalkan petua yang sangat senang, semoga ianya bermanfaat

Sudah baca? 

Post a Comment

Ada sebarang soalan berkaitan halaman atau cadangan, sebarang bentuk penulisan serta komen adalah dibawah tanggungjawab dan risiko anda sendiri tertakluk pada Akta 588 SKMM

Terbaru Lebih lama